Otvorili smo Ski centar “Gornje Pale – Ravna planina”

Ski centar Ravna planina

Danas je naša firma na lokalitetu početne stanice gondole “Jahorina Ekspres” svečano otvorila novo skijalište “Gornje Pale – Ravna planina”.

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidovićm gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta “Ćiro” koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je danas besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski – vrtić, te novoizgrađeni restoran “Gondola”.

Tokom svečanosti otvaranja Ski-centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba “Trebević”, dok je u zabavnom dijelu programa nastupio pjevač Nikola Rokvić.